VIP osztály

Cím
1145
Budapest
Róna u 196-212
Telefonszám, mellék
Információ

Email cím: viposztaly@uzsoki.hu

Akárhol hallunk és olvasunk, akárkivel beszélünk a hazai egészségügyi helyzetrõl, mindig csak panasszal, nehézséggel, reménytelenséggel és jövõtlenséggel szembesülünk. Az nem kérdés, hogy az egészségügyi intézmények zöme nehéz helyzetben van. Ennek ellenére, vagy pont emiatt, minden helyzetben szeretem meghallani a pozitív hangokat, keresem az elõremutató gondolatokat, értékelem a befektetett munkát, energiát, kreativitást, tenni akarást, hitet és eltökéltséget... Ezen gondolatok mentén született meg az Uzsoki Utcai Kórház VIP osztálya.

Bár a kórház dolgozóiban korábban már többször felmerült, érdemes lenne a fizetõképes belföldi és külföldi betegek számára szervezett formában és jó körülmények között kiemelt szolgáltatást nyújtani, eddig valahogy nem valósult meg az elképzelés. Most szerencsére minden szükséges összetevõ elérhetõvé vált, s a mozaikok úgy hullottak szépen egymás mellé, hogy meg tudtuk valósítani sokak álmát. Létrehoztuk a szerintem különlegesen szép, jól felszerelt VIP osztályt, melynek nem is a szépség a fõ vonzereje, hanem a házban dolgozó kollégák képessége, elszántsága, odaadása, a betegekért és a kórházért végzett szakszerû munkája.

Sokat és hosszan egyeztettünk orvos kollégáinkkal a szakmai tervekrõl, a gazdasági igazgatóság osztott-szorzott, tervezett, a mûszakon dolgozó szakemberek kialakították a megálmodott szobákat, az ápolási igazgatóság megszervezte a betegellátás alapjait, s a gyermek versike mintájára írhatnám, a beteg pedig mind megette.... azaz élvezheti azt a színvonalat, amit nem hiszem, hogy Magyarország más, állami fenntartású egészségügyi intézményében megkaphat. Ebben kiemelt szerepe van a külföldön is méltán híres szakmai gárdánknak...

Hogy miért vetõdött fel egyáltalán az elképzelés? Mert képesek vagyunk rá, mert egyedülállóak a körülményeink, mert olyan a szakmai csapatunk, amilyet máshol csak remélnek. De van egy prózai ok is. Rákényszerített bennünket az élet. Azt hiszem, kevés kórház van olyan kivételes helyzetben, mint az Uzsoki Utcai Kórház. Szárnyalnak az osztályok, egyedülálló a szakmai színvonalunk, az OEP bevételt tekintve a kórház elérte a lehetséges finanszírozott maximumot, jó a költségvetésünk, a múlt árnyékait egyre inkább le tudjuk vetni magunkról, mégsem lehet plusz bevétel nélkül biztosítani a kérdés nélküli gazdasági felívelést, a hosszútávú anyagi biztonságot. S ezt a plusz bevételt kizárólag üzleti alapú szolgáltatás teheti lehetõvé.

Számos fórumon felmerülõ és egyre inkább teret nyerõ elgondolás a fizetõképes külföldi és belföldi betegek bevonása a betegellátásba. Idõnként úgy érzem, másról sem hallunk, csak a határokon átívelõ gyógyturizmusról. Igen, sok helyen beszélnek róla, de csak kevés intézmény tudta ezt a szolgáltatást megvalósítani. Arra is van példa, hogy létrejött ugyan a VIP osztály, de a betegellátás szervezésének nehézségei miatt végül megszûnt ez a típusú ellátási forma. Ezekbõl a tapasztalatokból tanulnunk kell, le kell vonni a megfelelõ konzekvenciát, s minden erõnkkel azon kell lennünk, hogy nálunk sikeres legyen ez az elképzelés. S igen, mi minden erõnkkel ezen leszünk. Minden potenciális résztvevõ lelkes, megértõ, áldozatokat hoz, bizonyítani és tenni akar. És tesz is. Nagyon jó ezt látni. Mint ahogy azt is, hogy felismerve a helyzet komolyságát és az abban rejlõ lehetõségeket, a sebészeti és az orthopédiai osztály alapítványa komoly összeget ajánlott fel a szakdolgozók nyelvtudásának feljesztésére, ill. eszközbeszerzésre. Mindenkinek hálásak vagyunk a munkájáért, a lelkesedéséért, a felajánlott összegekért.

Végül egy nagyon fontos szempont. Szeretném hangsúlyozni, hogy magyar biztosított beteg soha nem kerülhet hátrányba a fizetõs betegekkel szemben. Nem kell amiatt senkinek aggódnia, hogy nem bánunk vele lelkiismeretesen, a legjobb tudásunk szerint, a lehetõ legmagasabb színvonalú ellátást biztosítva. Minden betegnek éreznie kell, hogy lankadatlan a figyelmünk, az odaadásunk, s szakmailag azt a legjobbat kapja, amit ma a magyar egészségügyi ellátás adhat. Sõt, attól jobbat. Akár erõn felül is.

Dr. Ficzere Andrea
fõigazgató

 

Rólunk
Az Uzsoki Utcai Kórház elsődleges célja a gyógyuláshoz vezető út közös megtervezése, a gyógyítás folyamatának segítése, valamint egészséges életmód és az egészségtudatos magatartás támogatása. Nagy hangsúlyt fektetünk a magas színvonalú, minőségi betegellátásra, amelyet szakmai sztenderdek, jól felszerelt eszközpark, empatikus szakemberek, minőségorientált menedzsment, megfelelő munkahelyi kultúra, valamint a kényelmes környezet tesz lehetővé.

VIP Osztályunk a folyamatos technikai fejlődéssel lépést tartva, ambuláns vizsgálóval, valamint egy- és kétágyas betegszobákkal rendelkezik. Minőségi gondoskodást nyújtó egészségügyi szakember gárdánkkal biztosítjuk a járóbeteg ellátást, illetve az adott terület szakértőjének vezetése mellett végezzük el a szükséges műtéti beavatkozásokat. A betegellátás nálunk nem csak a beavatkozás elvégzéséről szól, hanem a felépülést segítő, megfelelő tájékoztatásról és a gyógyulás folyamatának nyomonkövetéséről is.
 

Járóbeteg ellátás
A szív- és érrendszeri betegségek rizikójának felismerésétől kezdve, a magasvérnyomás-betegség kezelésén át, a mozgásszervi betegségek részletes vizsgálatáig széleskörű, szakorvos által felügyelt ellátást biztosítunk betegeink részére. Pácienseink egyeztetett időpontban, betegkoordinátor közreműködésével vehetik igénybe az elektív ellátásokat.

 • általános belgyógyászat
 • fül-orr-gégészet
 • kardiológia
 • szemészet
 • ortopédia
 • urológia
 • traumatológia
 • gasztroenterológia
 • sebészet
 • neurológia
 • nőgyógyászat

 


Diagnosztika
Folyamatosan fejlesztett eszközparkunk lépést tart az orvosi technológia újdonságaival. A képalkotó vizsgálatok az egészségügyben ma már elengedhetetlenek, hiszen ezek teszik lehetővé a diagnózis felállítását és a terápia tervezését. A vizsgálatot megelőzően pácienseinknek a sokéves tapasztalattal rendelkező szakorvosaink és szakasszisztenseink adnak tájékoztatást.

 Vizsgálataink széles palettája az alábbiakra terjed ki:

 • MR vizsgálat
 • CT vizsgálat
 • Ultrahang vizsgálat
 • Mammográfia vizsgálat
 • DEXA csontsűrűség mérés
 • Izotóp diagnosztika (csont izotóp vizsgálat, pajzsmirigy szcintigráfia)
 • EKG, Echocardiográfia, Holter, ABPM, Transoesophageális ultrahang
 • Labor vizsgálatok

 

Fekvőbeteg ellátás
Szakorvosaink és ápoló személyzetünk jelentik a garanciát a kiemelkedő színvonalú egészségügyi ellátásra, a korszerű nővérhívó rendszerrel ellátott, szállodai körülményeket biztosító kórtermeink pedig betegeink kényelmét szolgálják.  A teljesen felújított kórtermek légkondicionálóval, TV-vel, a betegszobán belüli akadálymentesített fürdőszobával, személyi széffel, WI-FI-vel és saját hűtővel rendelkeznek. A minden diétás követelménynek megfelelő étkezések étlapról választhatóak.  
 

Menedzserszűrés
VIP részlegünk széleskörű gyógyászati szolgáltatásokat kínál diagnosztikai szűrővizsgálatok formájában is. Menedzserszűrés keretein belül vizsgáljuk, többek között a fokozott stressz és a gyors tempójú életvitel által esetlegesen okozott betegségeket. Betegkoordinációval egybekötött, átfogó diagnosztikai és szakorvosi vizsgálataink után, összefoglaló írásos szakvélemény készül a kiértékelt eredményekről.

 • Női szűrővizsgálati csomagok
 • Férfi szűrővizsgálati csomagok


The new VIP ward provides the highest quality care in a friendly atmosphere with our team of excellent health care professionals. In addition to world class orthopedics surgery, the department also offers a broad range of medical services in response to the increased demand for quality medical treatment. Our highly qualified nursing staff ensures excellent health care, helping our patients in their quick recovery.
Providing a luxury hotel atmosphere, our VIP section enables a high standard of wellbeing. Totally refurbished rooms provide air conditioning, TV, handicap access bathroom within the patients room, a personal safe, WI-FI, and a personal refrigerator. Meals are chosen from a menu, where dietary requirements are met with the expectations of the patients. From the first day of admission until the check-out, you may feel just like at home.


SZERZŐDÖTT PARTNEREINK

Dr. Rose Rózsakert Medical Center Duna Medical Center Human Health Humeo
Emineo Swiss Medical Nationale Nederlanden Europ Assistance MOL
         

Magyar Egészségügyi Szolgáltatóház Kft.

Líbiai Nagykövetség

Kínai Nagykövetség

Advanced Medical Hungary

Félix Medical Kft.

Oxy-Med Kft.

Orient River Kft.


ELÉRHETŐSÉGEK
V.I.P. Osztály hívható: 8:00 - 15:00 között a +36-1-467-3700, +36-1-467-3800/3845, 3846 telefonszámokon és mellékeken.
e-mail: viposztaly@uzsoki.hu
 

Az osztály munkatársai:
Dr. Gál Tamás – mb. osztályvezető főorvos, egyetemi tanársegéd
Dr. Orbán Marianna – osztályvezető helyettes főorvos
Dr. Szládek Helga - belgyógyász, endokrinológus szakorvos
Dr. de Jonge Róbert
Kulik Zsuzsanna – osztályvezető ápoló
Borbély Zoltán – adminisztrátor
Leitnerné Kósa Zsuzsa - betegút szervező koordinátor
Makrai Katalin – menedzser koordinátor

Nővéreink: Csontos Luca, Guth Hanga, Garai Henrietta, Horváth Edina, Kósa Lilla, Kovács Lili, Molnár Eunika, Molnár Zsuzsa, Lipták Barbara, Schmidt Zsoltné

Kapcsolat:  (1) 467-3700 / 3845,3846

                    viposztaly@uzsoki.hu

 

>> GALÉRIA <<