Hírek

Szeretnénk Önöket arról tájékoztatni, hogy február 16-a óta szakdolgozói hiány miatt nem tudjuk ellátni a súlyos állapotú kardiológiai betegeket, azonban terveink szerint 2024. március 01-től rendeződik a helyzet, és a kardiológiai osztály a megszokott módon üzemel majd. A nem intervenciós beavatkozást (katéterezést) igénylő kardiológiai betegeket addig is problémamentesen fogadjuk és ellátjuk. Köszönjük szépen a megértésüket és a türelmüket!
Tisztelt Betegeink és Hozzátartozók! A felsőlégúti járványok fokozódásával indokolttá vált bizonyos óvintézkedések bevezetése. Mindenekelőtt indokolt és ajánlott ismételten maszkviselés, amelyre betegeinket és hozzátartozóikat is ösztönözzük.  Intézményünk látogatási korlátozást vezet be: Hétfő – Szombat 16.00 18.00 óra között Vasárnap: 9.00 – 11.00 és 16.00 18.00 óra között
Első alkalom: 2024. Január 30., kedd 11:00 A csoportba betöltött 12. héttől várjuk a kismamákat Minden héten kedden 11 órától Részvétel zuglói lakosoknak és zuglói munkahellyel rendelkezőknek ingyenes Előzetes regisztráció: zefi@zesz.hu Helyszín: 1146, Budapest, Hermina út 7. II. emelet Tanácsterem Plakát megtekintése
Első alkalom: 2024 Február 7., szerda 17:00 Minden héten szerdán 17 órától Egy résztvevőt maximum 8 alkalommal várunk Részvétel zuglói lakosoknak és zuglói munkahellyel rendelkezőknek ingyenes Előzetes regisztráció: zefi@zesz.hu Helyszín: 1146, Budapest, Hermina út 7. II. emelet Tanácsterem Plakát megtekintése
Fül-orr-gégészet pszichológiai tanácsadásra van lehetőség: Ahogy az egészséges életben, úgy a betegségek kialakulásában, fennmaradásában és kimenetelében is szerepet játszanak testi, lelki és társas tényezők, melyek kölcsönösen hatnak egymásra. Krónikus betegséggel és/vagy feszültségkeltő testi panaszokkal való együttélés lelki megterhelést okozhat, és a megjelenő pszichés tünetek (szorongás, érzelmi élet és alvás zavarai, étvágytalanság, kapcsolati problémák stb.) kedvezőtlenül hatnak a testi betegséggel való megküzdésre. 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Jogi Irodában személyes ügyintézésre keddtől péntekig 8:00 – 12:00 óra között van lehetőség. Egyebekben az iroda elérhetőségei:
Dr. Bursics Attila főorvos és csapata új technológiával műtött több hashártya-daganatos pácienst kórházunkban. Az új módszerrel történt beavatkozásnak hála, akár ötéves túlélést, sőt egyes esetekben teljes gyógyulást is el lehet érni ezeknél a betegeknél, ami óriási diadal, hiszen a korábbi módszerekkel ez mindössze néhány hónap volt csupán.
Egy 86 éves tüdőembóliával küzdő betegnél olyan beavatkozást hajtott végre a Dr Uzonyi Gábor főorvos vezette team a Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban, amelyre korábban Magyarországon, de még Ausztriában sem volt példa. Mivel ezekben az esetekben nincs egyértelmű kezelési ajánlás, az orvos lényegében két lehetőség közül választhat: vagy nagy mennyiségű szisztémás lízisanyagot (vérrögoldás) vagy heparinszármazékokat juttat be a szervezetbe.
A Semmelweis-nap alkalmából, az elmúlt évek kimagasló teljesítményéért számos dolgozó részesült kitüntetésben. A Budapesti Uzsoki Utcai Kórház dolgozói nemcsak az egészség védelmében, a gyógyításban és az ápolásban tűnnek ki, hanem abban is, hogy igyekeznek mindent megtenni azért, hogy nőjön a magyar emberek egészségügybe vetett bizalma. Az egészségügyben dolgozók, és különösen a kórház dolgozóinak elkötelezett munkáját köszönte meg a főigazgató, Dr. Ficzere Andrea.
Az Uzsoki Kórház Tüdőgondozójában több, mint 10 éve működik egyéni dohányzásról leszokást segítő tanácsadás. A jelentkezők egy komplex leszokás segítő programon vesznek részt. Első lépés az állapotfelmérés. A segítő program célja, hogy felkészítse és támogassa a leszokni akarót célja elérésében. Vegye fel velünk a kapcsolatot és mi elhívjuk egy tájékoztatóra. Itt átbeszéljük a következő témákat: a dohányzás, mint szenvedélybetegség; a nikotin megvonási tünetei és miként lehet ezekkel megküzdeni.