Hírek

Dr. Bursics Attila főorvos és csapata új technológiával műtött több hashártya-daganatos pácienst kórházunkban. Az új módszerrel történt beavatkozásnak hála, akár ötéves túlélést, sőt egyes esetekben teljes gyógyulást is el lehet érni ezeknél a betegeknél, ami óriási diadal, hiszen a korábbi módszerekkel ez mindössze néhány hónap volt csupán.
Egy 86 éves tüdőembóliával küzdő betegnél olyan beavatkozást hajtott végre a Dr Uzonyi Gábor főorvos vezette team a Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban, amelyre korábban Magyarországon, de még Ausztriában sem volt példa. Mivel ezekben az esetekben nincs egyértelmű kezelési ajánlás, az orvos lényegében két lehetőség közül választhat: vagy nagy mennyiségű szisztémás lízisanyagot (vérrögoldás) vagy heparinszármazékokat juttat be a szervezetbe.
A Semmelweis-nap alkalmából, az elmúlt évek kimagasló teljesítményéért számos dolgozó részesült kitüntetésben. A Budapesti Uzsoki Utcai Kórház dolgozói nemcsak az egészség védelmében, a gyógyításban és az ápolásban tűnnek ki, hanem abban is, hogy igyekeznek mindent megtenni azért, hogy nőjön a magyar emberek egészségügybe vetett bizalma. Az egészségügyben dolgozók, és különösen a kórház dolgozóinak elkötelezett munkáját köszönte meg a főigazgató, Dr. Ficzere Andrea.
Az Uzsoki Kórház Tüdőgondozójában több, mint 10 éve működik egyéni dohányzásról leszokást segítő tanácsadás. A jelentkezők egy komplex leszokás segítő programon vesznek részt. Első lépés az állapotfelmérés. A segítő program célja, hogy felkészítse és támogassa a leszokni akarót célja elérésében. Vegye fel velünk a kapcsolatot és mi elhívjuk egy tájékoztatóra. Itt átbeszéljük a következő témákat: a dohányzás, mint szenvedélybetegség; a nikotin megvonási tünetei és miként lehet ezekkel megküzdeni.
Idén is megrendeztük a mindenki által várt Szakdolgozói Tudományos Nap c. programot. Most is, mint minden évben fő cél, hogy az egyes szakterületek megismertessék az osztályokon folyó szakmai és tudományos munkát. Krimmer-Schoblocher Tünde intézeti szakoktató szerint az Uzsokiban többek között azért is nagyon jó dolgozni, mert a Kórház ösztönzi az egységeket és a dolgozókat szakmai tudásuk fejlesztésére, valamint támogatja a tudományos munkavégzést és az eredmények publikálását. Térítésmentesen szervez kötelező pontgyűjtő képzéseket szakdolgozói számára.
Ingyenesen letölthető a Google Play áruházból és az Apple store-ból. A Budapesti Uzsoki Utcai Kórház szakrendeléseit, orvosait, osztályait bemutató alkalmazás, melyet azért hoztunk létre, hogy Ön mindig naprakész infmációkkal rendelkezzen egészségügyi szolgáltatásainkról. Az applikáció offline is működik.
F I G Y E L E M ! A TÜDŐSZŰRÉS a XIV. kerület  AMERIKAI ÚT 50. alatti TÜDŐSZŰRŐ ÁLLOMÁSON TÖRTÉNIK. >> UGRÁS A TÜDŐSZŰRŐ ÁLLOMÁS OLDALÁRA << >> UGRÁS A TÜDŐGONDOZÓ OLDALÁRA <<    
Ezúton értesítjük Önöket, hogy a sugárterápiás osztályunkon elérhető új módszereket szakmai megfontolások, valamint minőségbiztosítási okok miatt elkülönített idősávokban végezzük a jövőben.
2022-ben a Szent Piroska Ápolásszervezési Díjat az Uzsoki Utcai Kórház kapta újító ápolásszervezési tevékenységünk elismeréseként.  
2022. április 6-án rendezték meg a MESZK Budapesti Területi Szervezetének játékos szakmai vetélkedőjét.