Gyermekmegőrző

Az Uzsoki Utcai Kórház korábbi célkitűzései között szerepelt, hogy családbarát kórház legyen. A Család-, Ifjúság és Népességpolitikai Intézet pályázatán 2015-ben elnyerte a családbarát munkahely címet.

2016. február 29-én délelőtt 11 órakor dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója ünnepélyes megnyitóval átadta a gyermekek számára létrehozott Gyermekmegőrzőt. A Főigazgatónő a megnyitón elmondta: "Tudjuk, milyen nagy gondot okoz a szülőknek, hogy biztonságban tudják a gyerekeiket, amíg ők vizsgálatra vagy látogatóba érkeznek. Pár százezer forintot fordítottunk a Gyermekmegőrzőre, a bútorokat és a játékokat pedig támogatóktól, illetve az itt dolgozóktól adományként kaptuk."

A Gyermekmegőrző minden hétköznap 7:30-15.30-ig várja a látogatók és dolgozók gyermekeit egyaránt, 3-10 éves korig. A gyermekmegőrzőben kreatív kézügyesség-fejlesztő játékokkal, színezőkkel, társasjátékokkal, illetve igény szerint meseolvasással segítik a minőségi időtöltést, amíg a szülők a kórházban fekvő rokonaikat látogatják, vagy épp vizsgálatokra várnak.

Bővebb információ: +36 30 101 2494