Gyermekmegőrző

Az Uzsoki Utcai Kórház korábbi célkitûzései között szerepelt, hogy családbarát kórház legyen. A Család-, Ifjúság és Népességpolitikai Intézet pályázatán 2015-ben elnyerte a családbarát munkahely címet.

2016. február 29-én délelõtt 11 órakor, dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház fõigazgatója, ünnepélyes megnyitóval átadta a gyermekek számára létrehozott Gyermekmegõrzõt. A Fõigazgatónõ a megnyitón elmondta “Tudjuk, hogy milyen nagy gondot okoz a szülõknek, hogy biztonságban tudják a gyerekeiket, amíg õk vizsgálatra vagy látogatóba érkeznek. Pár százezer forintot fordítottunk a Gyermekmegõrzõre, a bútorokat és a játékokat pedig támogatóktól, illetve az itt dolgozóktól adományként kaptuk.”

A Gyermekmegõrzõ minden hétköznap 7:30-15.30-ig várja a látogatók és dolgozók gyermekeit egyaránt, 3-10 éves korig. A gyermekmegõrzõben kreatív kézügyesség-fejlesztõ játékokkal, színezõkkel, társasjátékokkal, illetve igény szerint meseolvasással segítik a minõségi idõtöltést, amíg a szülõk a kórházban fekvõ rokonaikat látogatják, vagy épp vizsgálatokra várnak.

Bõvebb információ: Vizi Dominika, gondozónõ: +36701994123