Dolgozóink publikációs jegyzéke

MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára)
Kongresszusi előadások és beszámolók

Az MTMT koncepciója és működése

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) létrehozásának és működésének célja, hogy legyen egy sok célra hasznosítható nemzeti bibliográfiai adatbázis Magyarországon. A Magyar Tudományos Akadémia, a MAB, a Magyar Rektori Konferencia, az OTKA és az Országos Doktori Tanács 2008 második felében kezdte meg az egyeztető tárgyalásokat. Az öt alapító intézmény, továbbá a koncepciót támogató OKM és NKTH egyetértett abban, hogy a hazai tudományos kutatás hiteles nyilvántartását és bemutatását kell megvalósítani az MTMT, illetve a rendszerhez csatlakozó szervezetek segítségével. Az MTMT megalakulásáról a 35/2009. (VI. 23.) számú elnökségi állásfoglalás rendelkezik (Akadémiai Értesítő, 2009/7, 186. o.).

Az Uzsoki Utcai Kórház 2011-ben kötött együttműködési megállapodást a Magyar Tudományos Művek Tára Kutatásszervezési Intézettel, mely szerint intézményünk a tudományos publikációit és az idézőit az MTMT elektronikus adatbázisa rendszerében kívánja nyilvántartani.

A 2015. évi CXXXI. törvény 2. pontja módosította a Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvényt, és az MTA Könyvtár és Információs Központ közfeladatának rendelte el az MTMT működtetését és fenntartását. 

Az Orvostudományi Könyvtár kapcsolattartó könyvtárosa szívesen áll rendelkezésre bármilyen kérés, kérdés és/vagy probléma esetén.

Intézményi adminisztrátor:

  • Molnár Lajos, könyvtáros – Orvostudományi Könyvtár, 06-1-384-4110 / 244-es mellék 

Kapcsolattartó adminisztrátor:

Intézményi megbízott: