Központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály

Cím
1145
Budapest
Róna u 196-212
Telefonszám, mellék
Információ

A BETEGEK FELVÉTELE AZ OSZTÁLYRA

Osztályra a betegek ruházatát és értéktárgyaik nélkül kerülnek felvételre.
Kérjük a legközelebb hozzátartozókat, hogy a beteg felvételekor vagy ha ez nem lehetséges - a legközelebbi látogatáskor a betegutcai ruháját és értéktárgyait (pénz, ékszer, stb...) hazavinni szíveskedjenek. Amennyiben a betegen maradnak értéktárgyai felelősséget nem vállalunk! Szükség esetén pénzük és értéktárgyaik a pénztárba letétbe helyezhetők.

Kérjük az alabbiakat hozzátartozójuknak behozni szíveskedjenek: 

  • törölközőt, /lehetőleg 2-3 naponta kérjük cserélni/, 
  • fogápolási eszközt, fogkrémet, 
  • férfi betegeknek borotválkozási eszközt, 
  • papucsot,
  • hálóruhát

Amit ne hozzanak a betegeknek: Élelmiszert az osztályra az ÁNTSZ rendelete értelelmében behozni tilos! Szénsavmentes, gyümölcsös üdítőitalokat amennyiben a beteg kéri és állapota megengedi lehet behozni. Az osztályon fekvő betegeknek a részükre szükséges és lehetséges teljes ellátást megadjuk.

 Felvilágosítást betegeinkről minden nap 11-22 óráig adunk!

Telefonon felvilágosítást csak a legközelebbi hozzátartozóknak adhatunk az Adatvédelmi rendelet értelemében.

BETEGLÁTOGATÁS RENDJE

  • Napközben: 13:30-14:00
  • Délután: 17:00-18:00

AMIT A MŰTÉTI ÉRZÉSTELENÍTÉSRŐL TUDNI KELL

Az aneszteziológia műtéti érzéstelenítést jelent, mely magába foglalja az általános érzéstelenítést – altatást, az idegblokádokat, valamint a gerincközeli érzéstelenítést - a lumbális, epidurális technikát.

Az általános érzéstelenítést a nagy hasi, fej-nyak táji műtéteknél használjuk általában, mivel a szervezet izomvédekezését így tudjuk a legbiztosabban felfüggeszteni, és mesterségesen biztosítani a légzést. A szervezet számára kisebb megterhelést jelentő idegblokádokat és gerincközeli érzéstelenítést a végtagi, kismedencei területek műtétei során alkalmazzuk. Mindkét eljárás legalább öt órás üres gyomrú betegen végezhető el, az esetleges hányás okozta szövődmények elkerülése miatt. Mindez nem zárja ki azt, hogy egy korty vízzel a rendszeresen szedett gyógyszereket bevegyék a betegek.

Az altatóorvos a műtét előtt az aneszteziológiai ambulancián találkozik a kivizsgált beteggel, és leletei, valamint a tervezett műtét alapján megbeszéli a beteggel az érzéstelenítés módját, valamint kiírja a műtét reggelére a gyógyszereket.

IDE KÉRJÜK KITÖLTVE ELHOZNI AZ OPERÁLÓ ORVOSÁTÓL KAPOTT ANESZTEZIOLÓGIAI KÉRDŐÍVET !

Az aneszteziológus orvos a műtét alatt korszerű műszerekkel figyeli a fontos életfunkciókat (légzés, keringés, hőmérséklet), és biztosítja a szervezet jó oxigén ellátását, a vér és folyadék háztartás egyensúlyát (infúzió, transzfúzió), és olyan állapotban tartja a beteget, hogy a sebészeti beavatkozás a szervezet számára a lehető legkisebb megterheléssel járjon.

Kapcsolódó orvosok