EEG ambulancia

Beutaló köteles
Információ

ELEKTROFIZIOLÓGIAI ÉS DOPPLER ULTRAHANG LABORATÓRIUM

Két magasan képzett EEG asszisztens készíti digitális technikával a hagyományos és alvásmegvonásos EEG felvételeket.
Kórházunk és a kerületi járóbeteg szakellátás igényeit kielégítve évente több, mint 600 vizsgálatra kerül sor. A vizuális kiváltott válasz (VEP) a látópálya, az auditoros kiváltott válasz (BAEP) a hallópálya, a somatosensoros kiváltott válasz (SEP) pedig a gerincvelői érzőpályák funkciójáról ad információt.
A transcranialis mágneses ingerlés (MEP) a leszálló mozgató pályarendszer funkciózavarát objektiválja.
Ezek az érzékeny vizsgálatok már a klinikai tünetek megjelenése előtt igazolni tudják a funkciózavart.
Évente több mint 300 kiváltott válasz vizsgálatot végzünk szakorvosi (neurológiai, szemészeti, fülészeti) javaslat alapján. Az elektromiográfiás (EMG) és elektroneurográfiás (ENG) vizsgálatok lehetővé teszik a gerincvelői motoneuronok, ideggyökök, a végtagokat ellátó perifériás idegek és az izmok kórfolyamatainak diagnosztizálását, az axonkárosodás és a myelinhüvely betegségeinek elkülönítését. Az idegek és izmok közötti ingerületátadás (neuromuscularis transmissio) vizsgálata a myasthenia gravis diagnosztizálásához szükséges.
Az izmok vizsgálata EMG-vel az elsődleges és másodlagos izombetegségek diagnózisának elengedhetetlen feltétele. Évente több mint 200 vizsgálatot végzünk. Bentfekvő és visszatérő ambuláns betegeink részére carotis-vertebralis color duplex scan vizsgálatokat végzünk Ultramark 9 típusú gépünkön.
Ez a vizsgálat részét képezi komplex stroke-megelőző programunknak.